суботу, 17 грудня 2022 р.

Тиждень фізики в ЗОШ І-ІІІ ст.№1

  З 12 по 16 грудня в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 м Славути був проведений тиждень фізики та астрономії, мета якого підвищити інтерес до вивчення предметів, збагатити кругозір та інтелект учнів додатковими знаннями. Враховуючи ситуацію в країні та умови навчання цей тиждень був проведений дистанційно. Саме сучасна фізика та досягнення науково - технічного прогресу, сучасні ІТ-технології відкривають перед нами можливості дистанційної роботи. Фізика є найважливішим джерелом знань про навколишній світ, основою науково-технічного прогресу і разом з тим одним з найважливіших компонентів людської культури. Зміст, система і методологія фізики відкривають великі можливості для формування наукового світогляду учнів, вироблення практичних умінь і навичок, дійових навичок самостійної роботи. При реалізації цих завдань розвиваються розумові здібності учнів, зокрема логічне мислення учнів, як відображення вищої логіки - логіки природи.

Для здобувачів освіти 7-8-х класів  

Натиснуть тут
Віртуальний 3D тур «Національний музей космонавтики ім.С.П.Корольова», де учні могли себе відчути справжніми дослідниками космосу, подорожуючи залами музею.                                            

Фізика: 6 віртуальних лабораторій.

  1. VirtuLab

Збірник віртуальних лабораторних робіт. Досить просто та наглядно.

  1. All-fizika.com

Красивий ресурс із приємним інтерфейсом. Цей варіант для тих, хто хоче сам керувати процесами і «посмикати за мотузочки».

  1. Віртуальна фізика

Це джерело для тих, хто хоче знати більше. Ресурс допоможе глибше зрозуміти зміст математичних і фізичних процесів, зміст виведення формул. Є можливість потренуватись у конкретних розділах.

  1. Physics Simulations

Віртуальна лабораторія для тих, хто володіє англійською мовою, хоче розвивати свої навички або складає ЗНО з англійської мови. Зручний інтерфейс та можливість керування процесом.

  1. Lab

Ще один англомовний ресурс. Виклад матеріалу на університетському рівні. Рівень складніший, аніж на попередньому ресурсі.

  1. Physical Sciences

Системно, чітко й точно. Проте вимагає неабияких знань в теорії та розуміння предмета. Рекомендовано «просунутим знавцям» фізики та англійської.

Виховний захід з фізики:  „Морський бій”

Гра "Морський бій" — метод пошуку рішень в умовній проблемній ситуації. Елементи ціїї гри: розподіл за ролями, змагання, особливі правила і т. д. Такі ігри  застосовуються як метод активного навчання, а також з метою вироблення у студентів навиків прийняття рішень в нестандартних ситуаціях.







Немає коментарів:

Дописати коментар